Hvil i fred, kjære Laffen

Postet av Aurskog-Finstadbru Sportsklubb den 16. Nov 2021

Olaf Ansgar Engen sovnet fredfullt inn i natt 92 år gammel. 

En bauta og legende i klubbens historie har gått bort, og om denne mannen kan man trekke frem ordene fra øverste hylle. Her snakker vi om en mann som viet all sin fritid til den lokale idretten. Klubben har så mye å takke Olaf for, all den tid han satt på kontorplassen sin i Aurskoghallen. Olaf gjorde så mange administrative oppgaver i klubben - treningskabaler, turneringsoppsett, påmeldinger og spilleroverganger for å nevne noe. I fra boka "En venn for livet" (Hammer, Johannessen) er Laffen så fint sitert: 

"- Je trur alle regner med at je gjør disse jobba. Og så gjør je jo det, da." Med et smil om munnen. 

Olaf ble født hjemme i stua på Gamlehaugen ved Gunhildrud, 3.september 1929. Barndommen var preget av skileik og fotball i "Oladalen". Men etter 7.klasse var det bare å finne seg arbeid og Olaf tok seg både gards-, skogs- og sagbruksarbeid før han fikk jobb hos Norsk Citroen i 1968. Og det er herfra en av de morsomste historiene om Laffen stammer. Olaf var en sylskarp logistiker, og husket varenumre og lagerplasseringer til fingerspissene. Samtidig hadde han dagsaktuelle fotballtabeller og cupoppsett i hodet nesten hele tiden, og brukte nok en del på fotballen på jobben. Sjefen ble over tid oppgitt på tidsbruken, og ba høflig om å legge vekk fotballen når han jobbet hos Citroen. Og det var da Olaf parerte: 

"-Da trur je itte jeg får vøri her, je..!" og tok med seg matboksen og reiste. Men etter noen dager gikk logistikken helt i ball hos Citroen, og sjefen måtte ringe til Olaf og be pent om å møte på jobben igjen neste dag.. 

"-Je var ingen stjerne, akkurat" lo Laffen om sin egen fotballkarriere for Finstadbru IF. Likevel er det få, om noen, som har satt et sterkere preg på den lokale fotballen enn nettopp Laffen. I 1954 bla han valgt inn i FIF som kasserer, et verv han satt med i 24 år.. 

I 1987 ble Olaf første formann i fotballgruppa i nye AFSK, og siden har han mer eller mindre jobbet som administrativ fotball leder, også etter han selv hevdet han trappet ned. 

Olaf er selvsagt æresmedlem av AFSK. En utmerkelse han også har hos Akershus Fotballkrets. I 1994 ble han også tildelt utmerkelsen "Årets fotballvenn" av Norges Fotballforbund. Den fikk han på direktesendt TV-show kvelden før cupfinalen, der han intetanende ble ropt opp på scenen.

 


Begravelsen til Olaf Engen finner sted i Aurskog kirke fredag 26.november klokken 13.00

AFSK ønsker velkommen til minnesamvær i Aurskoghallen etter begravelsen. 


HVIL I FRED, KJÆRE LAFFEN ! Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.